. . .

Voorbeschouwingen

Voorbeschouwing Eredivisie Ronde 20

20 Vrijdag 30 Januari
20:00 Fc Dordrecht-Sc Heerenveen
Fc Dordrecht heeft zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen binnen, nu willen ze natuurlijk af van die laatste plaats. Ze ontmoeten wel een ploeg die zelf ook goed in vorm is. Sc Heerenveen maakte afgelopen weekend namelijk gehakt van Vitesse(4-1). Een klein gelukje voor de thuisploeg is dat Sc Heerenveen het moet doen zonder topscorer Mark Uth (Schorsing), ook Jordy Buijs is er niet bij voor de Friezen. Bij Dordrecht ontbreekt na alle waarschijnlijkheid Mart Lieder, hij was afgelopen weekend de matchwinner. De eerste wedstrijd van het seizoen was Sc Heerenveen – Fc Dordrecht, uitslag van deze wedstrijd was 1-2!

Zaterdag 31 januari
18:30 Psv-Willem II
Koploper Psv neemt het thuis op tegen de ploeg uit Tilburg. De ploeg uit Eindhoven kijkt waarschijnlijk wel uit naar de wedstrijd tegen Willem II, aangezien het laatste puntverlies was op 28 maart 2004. Willem II ziet de ontmoeting met Psv niet als onmogelijk, aangezien de koploper niet de vorm heeft van een kampioen.

19:45 Fc Groningen-Go Ahead Eagles
In de Euroborg staat de ontmoeting tussen nummer 9 Fc Groningen en nummer 14 Go Ahead Eagles. Eerder dit seizoen was het voormalig Eagles speler Antonia die laat in de wedstrijd de 2-3 maakte, waardoor Fc Groningen met de drie punten naar huis ging. Go Ahead wil er daarom alles aan doen om de punten nu mee te nemen.

19:45 Excelsior-Nac Breda
Na de bekeroverwinning van Excelsior barst de ploeg van Dijkhuizen van het zelfvertrouwen. Nac Breda is nog altijd de vormcrisis niet te boven, voor de ploeg van Robert Maaskant zou het mooi zijn om weer eens drie punten te halen. In de knvb beker is deze wedstrijd al eerder gespeeld dit seizoen, toen met de uitslag 6-0!!!!

20:45 Fc Twente-Sc Cambuur
Beide ploegen hebben midweeks gespeeld in de beker met wisselend resultaat. Fc Twente won in met mooi, verzorgd voetbal in eigen huis van Az met 3-0. Sc Cambuur kwamen nog knap terug van een 0-2 achterstand maar verloren uiteindelijk in de verlening met 2-3 van Pec Zwolle. Op de Ranglijst staan de ploegen niet ver van elkaar en daarom zou dit wel eens een mooie wedstrijd kunnen gaan worden.

Zondag 1 Februari
12:30 Feyenoord-Ado Den Haag
Op zondag beginnen we in de kuip met twee ploegen uit Zuid-Holland. Goed spelend Feyenoord neemt het op tegen laagvlieger Ado. Op papier moet dit dus een makkelijke overwinning worden voor de Feyenoord, maar gezien de eerdere ontmoetingen van de clubs, is dit altijd een lastige wedstrijd.

14:30 Fc Utrecht-Pec Zwolle
De Galgenwaard is het toneel voor de ontmoeting tussen Fc Utrecht en Pec Zwolle. Zwolle heeft in de beker goede zaken gedaan door Cambuur te verslaan. Het kan wel zo zijn dat de ploeg van Jans daarom iets vermoeider is dan de Domstedlingen. In Augustus was Zwolle te sterk voor Utrecht, Toen werd het 2-0.

14:30 Vitesse-Ajax Amsterdam
In Arnhem staat de ontmoeting op het programma tussen Vitesse en Ajax. Ajax moet na de moeizame wedstrijd tegen Feyenoord, winnen om aan te haken bij koploper Psv. Voor Vitesse zou het ondertussen wel een keer tijd worden wat wedstrijden achter elkaar te winnen. In het geheugen staat nog de laatste ontmoeting tussen beide teams. In de arena werd het een beschamende nederlaag voor Ajax, ze werden verslagen met 4-0. Vitesse weet hoe dit voelt afgelopen woensdag overkwam ze het zelfde op bezoek bij Fc Groningen.

16:45 Az Alkmaar – Heracles Almelo
We sluiten ronde 20 af in Alkmaar waar Az het na de bekernederlaag zich graag wil revancheren. Eerder dit seizoen won Az in Almelo met 3-0 van Heracles. Van de Brom wil zien dat zijn ploeg daarom de wedstrijd domineert. Heracles wil nog altijd weg uit de gevarenzone, daarom moet Heracles gewoon even drie punten binnen halen.

Goedkoop Voetbalkaartje

Deel deze pagina!

Close