. . .

Voetbal nieuws

Valdes tekent bij United!

 

Valdés tekent bij zijn oude trainer 'Werken met Louis is een droom'

Zoals verwacht heeft Manchester United zich versterkt met keeper Víctor Valdés. De doelman, die sinds zijn vertrek bij Barcelona van afgelopen zomer transfervrij was, tekende donderdag een contract voor anderhalf jaar bij de club van coach Louis van Gaal. Daarin is een optie opgenomen om nog een extra jaar te verlengen.

De 32-jarige international van Spanje moest afgelopen seizoen weg bij Barcelona. Bij die club maakte hij in het seizoen 2002/2003 zijn debuut in het betaalde voetbal en Van Gaal was toen zijn coach. De Nederlander gaf Valdés onlangs al de kans om mee te trainen bij United, waar de keeper kon werken aan de laatste fase van zijn revalidatie. In maart liep Valdés namelijk een zware knieblessure op.Inmiddels is hij weer 100 % fit.

"Dit is een grote eer", zegt de goalie in een reactie op de website van zijn nieuwe club. "Ik wil Van Gaal bedanken voor deze kans. In de korte tijd dat ik hier nu ben, heb ik al gemerkt dat dit een hele speciale club is. Om ook hier met Van Gaal te mogen werken, is een droom die uitkomt." Van Gaal was zelf uiteraard ook erg blij met het goede nieuws. "Hij is een ervaren doelman en zijn ervaring spreekt voor zich. Ik heb altijd gezegd dat Manchester United altijd geïnteresseerd is in topspelers." Van Gaal gaf tevens aan dat Valdés als tweede doelman door het leven zal gaan op Old Trafford. De eerste keus tussen de palen is en blijft Valdés' landgenoot David De Gea.

Goedkoop Voetbalkaartje

Deel deze pagina!

Close